Friday, February 28, 2014

Busy

Salam..tahun ni sangat bz..bz sangat tahun ini..tp relax relax Chill..memula rasa macam eh boleh ke aku buat semua kerja...pagi pagi bangun 540 kekadang 545 pagi..biasalah..Life routine ade baby ni..coz Sarah masih 100 bf..so..mummy kena sacrified bangun awal utk menuai hasil..hihihi..ye selesai tuai hasil baru lah mandi,buat apa yang wajib..dah settle utk diri sendiri..loading barang dlm kereta? Kenapa tak buat malam sebelum tido? Waaaa...aku story ..nanti uolls baca la sampai abis..

Aku gerak dari rumah ke sekolah..( ye aku guru hehehe) seawal jam 640-645 pagi..penanda arasku..kalau masuk buletin sinar..ya konfem punch card aku red ruby..hehe..lagi satu mmg aku pendengar setia sinar Fm..layan La celoteh kak engku sy pepagi..tugas aku hantar anak ke umah baby sitter setiap hari dan terus ke sekolah..aku sampai around 710-715 punch card ..dan bermula kerja aku mendidik anak bangsa..

Aku tak terlibat dgn pbs..sekadar pbs tingkatan 4 atau 5..aku tak nak sentuh isu hot..so aku sentuh pasal life routine aku..abis kelas jam 140.., Sekali lg tuai hasil.. Settle jam 230..Kalau takde meeting Atau Latihan Sukan..ok aku boleh amek Sarah n balik Umah..abng n Yaya dah sekolah and die org balik kul 4 ptg..Dlm jam 5 baru aku amek dieorg..Kalau balik awal n tak penat..mmg aku sempat prepare dinner..hehe

Tapi if ade keje..mmg aku balik lambat la..nak2 mssd dah start kan bz training sana sini..hari2 balik jam 530 sampai Umah 630.. Waaaa sangatt penat..hari2 mau dinner luar pun aku tak sanggup..bukan mengeluh..tp sharing..luahan rasa..walaupun penat mcm mana pun..tanggungjawab sebagai ibu aku fetal pikul..the best part kita Akan rasa gembira walaupun penat Macam mana pun if kita ihklas Hilary semua penat tu..Dan puas bila dpt lakukan kerja Rumah dengan baik...syukur Ada Suami yg memahami..dan syukur Kerana masih di landasan yang betul...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...