Thursday, April 24, 2014

Kepuasan dan Kemampuan

Assalamualaikum....waa dah tengok tajuk di atas sudah cukup buat kontroversi dalam pelbagai versi..disebabkan ade sikit free hari ni boleh la blogging sementara menguruskan apa yang patutkan..

Dah lama nak blogging pasal isu kepuasan dan kemampuan ni dari dulu lagi..ada juga dah blogging but this issue aku rasa semua orang tau lil bit annoying and kekadang leh buat orang sentap..

okey kita start la dengan isu kewanitaan dulu..eceh..kalau perempuan ni memang tak lari dengan handbag,tudung,kain,mekap,baby thinggy..hehe..so aku amek yang biasala..

Start dengan HANDBAG...okey..semua perempuan pakai handbag tak kisahla dari jenama ape pon kan..fake or aunthetic tu atas kemampuan masing2..bagi aku kalau uolls mampu nak pakai designer handbag tanpa menyusahkan orang lain its okey la teruskan..macam dulu aku bermula dengan paper beg je p keje..sebb aku fresh graduated masa tu dpt plak keje kerani cabok..so takkan la aku nak pakai baju kurung bawak beg galas kan..pelik plak..pakai kasut tinggi bawak beg galas..kuikui..so aku playsafe la aku bawak paperbag semua benda aku sumbat dalam tu..kalau paperbag bobos kos pun jimat takkan hari2 bobos kan..sampaila aku posting pertama terpikir lak takkan nak mengajar pakai paper bag kot..

Tapi kalau lelaki ni..ppuan citer pasal handbag dieorg tahu ape kan..ni isu yang aku nak outcome ni..okeh tarik napas panjanngggg hembus..aku terpanggil la bila kaum2 hawa ni dok discuss pasal designer handbag yang memang kita tau la harga ribu riban..bagi yang mampu tu hokey je nak beli tiap2 bulan..bagi yang tak mampu pun kalau nak pun sanggup swipe cc atau kumpul duit 2-3 bulan..tak pun bayor 4-5 kali nak dpt kan handbag tu..tapi bagi aku la..bila orang kluarkan statement
' biar pakai cap ayam pun dari membazir beribu bukan boleh bawak masuk kubur pun ' ..
Waaa ini statement buat aku nak carutan jer..kalau aku balas statement tu macam
' nak masuk kubur amalan jer bukan harta benda..kalau tak mampu nak beli tak payah macam macam '
atau
' dengki ke ? ade pakai duit ko ke ? '

hahaha..aku tak tahu ape masalah orang macam ni..bagi aku la kalau org yang suka sound2 benda macam ni diri tu 100% perfecto okeh..ko jenis pakai baju pun bundle..dok umah pun bese bese kereta pun buatan malaysia..okeyla..aku nampak ko humble..tapi bila ko bercerita pasal kereta buatan jepun pang pung  pang turbo ke ape engine bagai ..aikk itu bukan ke dah lebih dari cap ayam kan..come on la ko umpama dongak ke langit pastu ko hakkptuiihhh ludah...tu kess yg sound orang nak playsafe guna kaedah keagamaan..

Same goes la yg kena sound p cuti cuti oversea tapi umrah n haji tak pergi lagi.. lahir czer sebab ko banyak dosa sebab tu susah beranak..banyak la benda yang kekadang dioerang main cakap je tak fikir orang lain.. pelisss la tak payah nak jadi ustaz ustajah jadian kalau diri sendiri pun buat perkara yang sama..

Kepuasan tu mmg penting bagi yang berkemampuan..kalau tak mampu tapi nak juga merasa kalau itu memberi kepuasan tu apa salahnyer..tak payah la nak condem condem org kan..fake ke aunthentic ke cap ayam ke..its okey bagi aku la kalau ko tak berhutang sana sini menyusahkan orang lain..bagi aku takpe..TEPUK DADA TANYA SELERA... 

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...