Friday, June 6, 2014

Cuti cuti again

Phewww...untuk tahun 2014 ni inshallah Akan menyusul percutian keluarga hujung tahun ni..Kali ni Mak n ayah aku Mil n fil will join our holiday..location?? Surprise uolls..Nanti dah settle semua baru di war war kan..
Perkara yang paling Susah nak buat itinerary kali ni adalah accommodation..since we go winter masa tu..byk Perkara nak kena pk..aku tak pergi package coz package dah le bukan slalu kita nak melancong..ade sesetengah org cakp takpe Nanti repeat lagi...oh nooo aku tk boleh accept..Sebb my opinion baik pergi sekali all out laksana dah tak dpt pergi lagi...tp Kalau ade rezeki mesti nak p tempat lain plank..hehe
Ok back to itinerary ..ekceli when mr hubby say yes baru la aku start slow2 rancang itinerary ..memula utk our family je..tu tak Susah..kite orang stay 8 mlm..mcm tak relevan nk Dok hotel..so cari service apartment..utk kami keluarga 4 org plus 1 baby..mmg senang search apartment utk muatkan kami anak beranak..settle kat situ..TAPI when hubby ckp jadi Bawak Mak Pak fil mil..ohh emm Giiii...bukan mereka menyusahkan tp nak cari apartment utk accommodate 6 adult 2 children 1 infant sgt Susah hokey...Kalau boleh nak semua la Dlm satu apartment takmo pecah2 kan..
 Apartment pun kena pk senang nak gerak ke tak..fuihh..sgt mencabar..tp I dapat juga la 2-3 apartment yg boleh muat semua orang..but condition tak tahu mcm mana..first apartment tu mmg location superb.. Dekat Kawasan Ramai org Islam..but nak sampai tempat tu base review geografi di bukit bukau..dgn bagasi byk anak kecik..but I rasa tis is best place kot Sebb ade 3bedroom...the second apartment I tak tahu mcm mana dia susun Katil Sebb mcm satu studio besar Gitu..Erkk..the third one 3b jugak TAPI jauh skit Dari attractive place ..yg best dia ade transfer shuttle airport ..free hokey yg stay more 7 days..

Dalam masa yg sama aku ade book juga 2 apartment yg 4* Tgk respond dia n Kalau ade rezeki terpijak..coz both apartment 4 bedded.. Ok la selesa skit..cuma double price dgn 3 apartment sebelumnye...but will try my best le utk berjimat2..but hati I lebih pada first apartment n review pun most of malaysian..Sebb I dah berangan after check in tu nak cari grocery area situ..boleh masak2 utk breakfast..Sebb dia tak including bfast..

Eh eh ticket lom beli lagi noks..tp hotel dah tempah..most of apartment I tempah ni semua dah limited almost full hokey..Tarikh dah ade cuma nak konfem flight je...dpt la cuti cuti winter tahun ni....itinerary nak susun je ni..okey taaa...Nanti I update percutian I kat mana after beli tix...

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...