Thursday, December 18, 2014

Journey to Korea part 2 ~~ namiseon island ..



15 December 2014
Wahh intro bukan main lagi ade weather forecast ..yes aku mmg check weather forecast for 2 weeks in seoul..tu dpt tahu snowing will be around Monday Tuesday n Saturday..alhamdulillah la dpt merasa camne snow tu..

So today decide nak p Nami island ..kata org tak p Korea tak p Nami island umpama elfira Loy Tanya keningnye kekdahnye laa..memula aku Dok pk mcm mana nak Bawak semua org naik public transport ke Nami island ni..jauh tu Dlm sejam 30 minit by train..kena transit bagai..tu aku beli je T money..tp semalam mr Kim dah offer nak Bawak weolls dgn rate 250k won 2 way including Bawak p itaewon ..memula cam rasa rugi TAPI takpelah pergi itaewon sekali..

Pagi tu first semua ready around 10 am..mr Kim dah tunggu..and luckily dah nampak snow kat tepi lift..Gila jakun..

First time Dlm Hidup dpt rasa snow jatuh kat muka..halus je snow tu..gile jakun..perjalanan Dari seoul ke ferry wharf Nami amek masa almost 2 hour jugak..Sebb Laluan kereta jauh sikit la compare by train..mr Kim offer breakfast kat kedai Depan Nami aku ckp takpe la kita Cuba Dlm Nami island je..Sebb Dlm tu aku teringst Akan nasi goncang yg femes..kami sampai ferry wharf around 12 jugak..mr Kim tolong beli kan ticket semua..cuaca mmg sejuk n windy..Sarah mmg Dok Dlm stroller tp mmg dia agak cranky kali ni..maybe nak suaikan diri..

Sampai Dlm Nami island nak excited pun tak boleh Sebb dgn org tua..n nak ke tempat makan pun jauh..so kiteorg decide naik dolo shuttle keliling pulau ..kos seorang aku dah lupa around 5k -7k mcm tu seorg..


Masa sampai lom snow sepenuhnya..ade bekas bekas salji..tp turun je Dari lepas keliling pulau..so menapak semua cari tempat makan..serious aku tak jumpa nasi goncang tu ..so kami end up makan kat restaurant nasi goreng..mmg halal..takde masalah..my mom pun dah bising penat letih..hehe Tula dugaan Bawak org tua n kids tak boleh selfish noks ..so gagahkan dieorg utk sampai Dari Depan ke tempat makan tu Dlm 10-15 walking ..semua dah lapar kot muka masing masing dah kecur sejuta..haha..kat restoran nasi goreng tu kami makan nasi goreng n ade yg makan udon ..aku makan bulgogi bimbibap..bila lagi kan tak kan gi Korea makan nasi goreng..hahaha..
The menu

Udon mee

Nasi goreng

My bulgogi bimbibap

Masa tengah makan tu ade gak senyum kat Malaysia belakang meja tp wat bodo..eh eh eh..lantak La..eksyen plak..huhuhu..masa tgh makan snow start turun..pastu dah abis makan sempat shot gambar snowing..alhamdulillah dapat rasa snow di bumi Korea..sekejap je Nami island dah diselaputi salji..oh kat sini byk shot pakai dslr..kat sini aku update pakai phone je..so limited pic..kat FB la Kalau nak Tgk gambo..






Sekejap je Putih dah Nami island masa sampai tu masih yellowish lagi..ni totally snow covered..kami balik Dlm kul 4 juga ..Dlm ferry sempat berbual dgn malaysian from raub..dia baru balik Dari jeju..hehe ok la Peramah..sampai je wharf station tu mr Kim dah tunggu..dia tak bagi kami naik ke parking lot dia turun..
Blakang tu jumbo taxi mr Kim..

Dalam kereta semuatertido penat..mr Kim nak Bawak dinner kat itaewon tp semua penat ..end up beli groceries n opkos susu Pisang uolls ...sampai Umah around 6 plus2 dah gelap..letih sungguh..
Susu Pisang

Mmg sedapp laa aku minum 2 botol..Hammekcko mmg lawass..huhuhu..so mlm tu tido sgt lena..Esok ke everland kita..memula konon nk p sendiri..mr Kim dah offer Kalau nak dia leh hanto..Tanya rate org lain mahal ..so dia yg murah so grab jela..so Esok pergi by jumbo taxi jugak tp mr Kim tak free..dia hantar kawan die..so Tamatla Kisah Nami island ..Esok everland...ngantuk la Esok Sambung..

Journey to Korea part 1


Morning in Korea..ok Sambung cerita the journey to Korea part 1..

14 December 2015
Pagi tu mamai kul 2.00 dah bangun siapkan kids..Sarah je aku salin kan diapers n baju..susunkan dia..and siapkan diri..kemas2 Dlm kul 300 jugak check out n around 330 bertolak ke klia2 by shuttle yg disediakan hotel.sampai klia2 fuh mmg besar n canggih..gate lom buka..so lepak kat area kaunter..

Dalam kul 4 plus2 gate buka..so since 4 org Dok business class kami terus check in semua bagasi kat situ..memula dia ckp AA tk updet lagi yg upgrade ke business tu..aku ckp la Kalau tak lepas kenape ade itinerary kluar..haish..double check ade..so bila turn kite org die ckp pending payment almost 6k..waa lagi cuak aku sampai nak muntah..rupanya pending payment for extra kg tu..aku tambah malam sebelum departure but decline..Nasib la officer AA tu baik gi bayarkan..opkos la aku bagi duit kat dia..hahhaha..

Sebb kan weolls semua check in kat kaunter business class so tak perlu nak beratur panjang..coz pagi tu kat kaunter penerbangan ke hk,Taipei,Melbourne,Chiangmai ..kat kaunter X dan Y..pitam ko nak beratur..alhamdulillah urusan check in dipermudahkan..

Dah settle kite org trus p departure hall Sebb dengar citer nak p terminal Q tu Bapak jauh..Gila kentang lom sampai Korea ko dah pre walk kat airport..tp Nasib la aku ade study..actually ade je perkhidmatan buggy service utk yg bawa org tua n kids..so no need to worry..flight pagi uolls confirm buggy banyak..
Settle masuk je cari buggy service tu..free..so naik 2 buggy..alhamdulillah again dipermudahkan..

Kite org lepak kat departure hall sampai kul 6 pastu gi solat..dekat kul 7 kami semua nak ke terminal Q..amek ko..nak ke sana ingat dekat..jauh jugak la..but tak Sejauh kena naik buggy la..hahaha..sampai2 kul 715.. Flight berlepas kul 735 pagi..masa ni dressing sempoi je ala2 malaysian..Sebb aku pk Kalau ko nak pakai baju tebal bagai..amek ko Dlm AA tu aku rasa takde la sejuk..TAPI ade je pakai trus dgn winter boot,high boot..yella senang sekali harung..tak payah susah2  nak salin bagai..hehe..

Flight to Korea okeyla..u deserved what u pay kan..Kalau ko nak selesa Jgn complained mcm mcm la..seat Kecil la sempit la..kena bayo makan bagai..ko tak selesa sila naik other airlines..aku memula mcm nak naik Korean air or mas..tp menteri kewangan ckp Ramai better naik AA X jer ..tp rezeki Mak ayah n pil aku dpt naik business class masa pergi ni mmg topup lebih sikit ..but takde la ribu riban seorang..Masa balik pun aku grab upgrade utk all passenger tp takde apa2 respond lagi..Kalau dpt semua org 8 seat kami conquer..

Flight amek masa 6 jam..n rasa lil bit tired gak coz nak comfort kan Sarah..she the one infant Dlm flight kali ni..fuhh Nasib le dia tak cranky..cuma restless la..serba tak kena..poo poo pun atas flight..Nasib senang cebok..hahaha...tp takde la nangis nangis ..masa nak landing tu mmg Yaya nangis ..tekanan dia sakit btol telinga..Sarah ok dia nenen..so dia takde rasa tak selesa..mmg puas la Dok Dlm flight 6 jam..huhuhu..

Kami landing Dlm kul 3 jugak waktu Korea..so Bermula journey kite org ke bumi Korea ni..terasa angin Sejuk..bekas bekas snow kat rumput..tunggu stroller lambat sikit..custom dia ok je cop lepas je..takde byk songeh Sebb kite Baru masuk..waa..dah claimed bagasi semua..kluar je arrival hall aku start blur..which way to go what to do..

Org tua semua cari port kluar kan baju semua..pakai..aku cari T- money utk 8 person incase nak guna public transport..semua siap siap top up 20k won each lebih kurang rm60.. Btw utk semua expend aku dah masuk kan Dlm angpow berlabel senang..settle t money p cari egg wifi..rental pakai cc Sebb leech pakai cash..satu hari 8k won bersamaan 24 hengget..so Darab la sampai hari last kita nak balik..
Settle satu gadget..so off data hp..guna wifi egg je ..senang je nak cari kat gate 1-10 ade je..pilih je..

Cuma time transport ke hotel aku blur..information suruh keluar gate 5 tunggu kat sana..dgn cuaca sejuk husband gi kat kaunter international taxi amek ko trus ckp kat org tu..Nasib aku dah whatssap tuan Rumah suruh dia type Dlm bahasa Korea siap2 address ..so tunjuk je kat kaunter n dieorg prepare kan taxi for us..9 person in one jumbo taxi tak cukup hokeh so kami amek dua taxi satu jumbo n satu biasa..

Driver jumbo taxi mr Kim..sangat Peramah n bolehla ckp english..so sembang la dia dgn bapa aku..otw ke seoul ade la salji turun sikit2..sangat jakun..dalam sembang2 tu bagus mr Kim explain pasal Korea pasal han river..dan dia offer transport service utk kiteorg..memula mcm nak naik public transport tp pk doblas kali..kebetulan asben aku taxi lain..so tak boleh nak decide..

Oh ya aku tak stay kat hotel..aku stay kat apartment 3 bilik..Nama building to namsan platinum..Nanti aku review apartment tu ..book thru airbnb.com ..memula ade masalah cc tak lepas nak book Dari 14-22..tp tuan Rumah dia baik hati sgt..dia ckp book je mana lepas..the rest byr kat dia di apartment..memula aku ingat Boleh percaya ke..tp org ckp Korean slalu jujur..or betul uolls..mmg dia reserved kan utk kami..thank you Jacob ..dia ade offer airport transfer tp mahal nak mampus..huhu..double price uolls..so tu kami gamble kat airport..

Sampai apartment around 6 plus dah gelap..Jacob yg guide taxi driver ke apartment..n sampai je kiteorg dia dah ade n Bawak kiteorg naik ke apartment di level 9..sampai apartment alhamdulillah sgt Luas tp byk brg antik kaca..so masted bed aku Dok .jacob briefing pengunaan alatan Umah..mcm mana nak handle sampah..ok je..

So relax relax..mlm tu decide nak merayap Sebb apartment ni dekat myeongdong ..Depan apartment ni grand field guesthouse..mmg strategicla..malam aku,asben,ayah aku n bapa mertua p merayap Ikut Laluan bawah tanah no direction..Ikut kaki je..Dlm 5-10 minit Gitu jumpa myeongdong street..waa suka la Sebb tak jauh..so  misi cari winter boot kat org tua..sambil Jalan Jalan..nightlife sejuk..

Yg kelakar Salah beli telor terbeli telor rebus..hahaha padan la Jual 2 Biji..settle beli Ksut semua menapak balik ..sejukkkk..berasap Molot mcm naga uolls..Esok snowing dan kiteorg Akan ke Nami island guna mr Kim transport..so tak perlu Susah Susah naik subway dah..cepat cuaca sejuk..ok cuci mata gambar di bawah.



Ok later Sambung k..a road to Nami island..


Wednesday, December 17, 2014

Pra Korea

Wehuu..since tis Is back dated punye story.. I start from a Day before We departure sampai La hari yg aku larat lee nk update..huhuhu..

13 December 2014
Kami bergerak ke kl via MAS pd pagi 840.. Btw kunun nak sarapan pagi kat senai AirPort..tapi bese La dah ramai ramai kan kami bertolak dlm 730 jugak dari rumah..Rombongan dari JB kali ni mil n fil serta my family..semua 4 adult 2 children n 1 infant..dan ayah n mak aku from Kuantan ..so semua 7 adult 2 children and 1 infant..

Penerbangan smooth n safely landed dlm 930..oh ye ingatkan kununla dlm 3 beg Is enuff hahaha tp End up jadi 5 beg ko..bertambah sebb baju tebal takkan nk pakai terus kot..gila jakun..hahaha..so baju tebal n food amek 2 beg..n satu bagasi kecil utk gadget..2 beg besar untuk baju..huhu..

Oh ya sebb penerbangan pagi utk ke Korea so kami terpaksa overnight kat area klia jugak..memula aku dah book sama sama hotel klia2.. Tp pk flight pagi Sabtu dari jb..aku paksa cancel dok situ coz sama2 hotel ni. Ikut per hour lagi lama lagi mahal..not perday..ade 6 n 12 jam.. Tu je leh pilih..so aku decide utk stay concorde inn klia..since dia ade free AirPort shuttle..so why not..Me book 2 weeks before n request for early check in..but suddenly leh plak receptionist dia ckp subject to availability bila dah sampai..

Kiteorg tunggu about 1 jam juga utk check in..dah check in masing2 lega.. Mandikan Sarah n tido kan dia..dok area ni makan room service je La..luckily The food Is good La..mmg dinner semuala kat hotel..cuma utk ke klia2 tu yg kami risau coz The free shuttle start from 5 a.m. But bila ckp kat receptionist dia ckp hotel akan provide kan free shuttle utk kami..alhamdulillah ...

Dlm bz bz nak p Korea ni aku lupa sabun taharah..since dok apartment rental mesti nak samak pakai sabun tu..puas La pusing jb..takde..kirim kat kawan aku di kl pun tak jumpa..lastly adik aku jugak jumpa kat Kuantan..Fuhhh...but regret one things aku lupa cover plastik winter stroller..argghh tennsi tol aku...

Mak ayah aku sampai jam 9 mlm ..n adik aku yg intertained dieorg ..thanks for Them..syukur ade dieorg..kalau tak mak ayah aku naik shuttle jugak mlm tu..aku dah guide ayah aku camne naik shuttle ke hotel..

Oh ye malam tu aku ade book business class tix for both of pil n my parents..Fuhhh lepas uolls..so berbusiness class dieorg thru optiontown tu..okey kami dok ekonomi janji parents suka kan..
So hotel plak ckp shuttle kul 3 pagi oh Emmgii..tido tido ayam la gamoknye..
Okey la later Sambung si Kecil buat perangai plak..taaaa

Monday, December 8, 2014

Traveling is therapy ..

Salam Yuhuu..rajin lately nak blogging..pd Hal ade je keje itinerary lom settle..tp Sebb malas nak ngadap lagi dah dekat pun tak sampai seminggu ..fuihh..nervous pun ade..

So today santaisantai kita blog pasal traveling thingy..btw Kalau sebut traveling kita Akan dengar la be berapa statement di bawah...

" aku nak kumpul duit pergi umrah dulu ..membazir je pergi tempat tu"

Well well well..ni mmg statement yg slalu aku kena la Kalau bila aku ckp traveling tu best..tak payah nak p jauh jauh pun Ikutle di mana ade kemampuan di situ ade Jalan..tak Gitu..lagi satu statement yang slalu la org Dok sebut

" aku tak mampu la nak p nak membazir 1k-2k sayang nye duit"

Okeylah tak semua org beruntung nak pergi Jalan Jalan makan angin ni..nak nak yg dah bekeluarga..ya aku admit statement ni..anak anak yg semakin me besar mmg perlukan kewangan yang kukuh..nak nak yg baru Nak Hidup..nak travel kita tak nak pk hutang kita nak jadikan as a rewards lepas keje penat penat..nak spent masa bersama family..masa ni la boleh buat aktiviti sama sama ye takk...

TAPI ape yg aku nak cite kan sini..pasal traveling..once ko start travel..mmg ok nak je travel..buat itinerary sendiri..no package..rasa sgt puas mission accomplished Gitu kekdanye..cuma lil bit tired la Sebb byk kene study..kene Tanya org byk kali..Jgn segan la nak Bertanya..sambil sambil Tgk tempat org tu leh la cuci cuci Mata..aku travel takde pk nak so pink..eh eh..ade tp bukan la agenda utama..hahaha..

Cuma nowadays untuk la ladies ladies yg bujang2 ni leh traveling sesama kawan2 Sebb airfares skrg dah murah dah byk airlines boleh pilih Kalau zaman aku dulu nak gi oversea pk doblas kali noks ticket mahai...pastu takde plak geng travel..bila dah Kawin baru la niat nak backpackers ade..tp dah makmak org ni cam limited plak..hey TAPI USIA bukan penghalang hokeh.

So aku decide in future Kalau ade rezeki nak backpackers dgn Mak Mak Dlm 3-4 org pergi Jalan sama2 sambil Tgk tempat orang ...tak at ni kena sabor dulu ..maybe 3-4 tahun lagi kot..so location kena aim 
dulu mana best..hehe..ok taa Nanti kita Sambung blog a day before departure..huhuh

Friday, December 5, 2014

Seminggu lagi..

Salam,..long time no blogging uolls..bz noks since Me dah take over class form 4 n 5.. Btw Nov dah kurang bz sikit..masa tak bz byk plak keje nak gugel pasal My next coming trip..wahaha ..lom story morry lagi kan nak p cuti cuti mana..okey La ahkak pecah lubang La.. Selalu org pi tempat ni akan cakap " aniyong sayorr' hahaha cam tu La bunyi nye..

Why why? Kenapa pilih eastern than western...banyak pk woo..first op kos La budget ciput..nak p western main dgn currency bagai leh pitam..btw awal bulan 3 dah decide Either nak bercuti ke 2 destinasion..n memula nak pergi kami anak beranak sajork..since hubby ade rezeki lebih sikit dia ckp yuk bawak my parents n inlaw sekali..masa tu dah buat sikit2 itinerary based on kami anak beranak..hotel pun no problem.

Bila dah bertambah ahli untuk tis travelling..banyak aspek kena pk woo..ko ingat senang nak bawak Kids n warga emas bercuti..tak boleh selfish ..so perkara yg paling penting kena ingat travel with warga emas n Kids adalah
1. Accomodation
Tis Is hard things aku nak decide..nak amek apartment? Susah sgt nak cari apartment yg boleh accomodate 8pax satu kawasan..kalau ade pun location itself n enviroment tak sesuai..kalau nak amek bilik hotel ..At least kena amek 3 bilik..kalau amek 2 bilik opkos inlaw duduk dgn kami but ape kata my parent lak..oh susah ye nak jaga hati mereka..ditakuti mereka kecil hati..bila dah amek 3 bilik dah kos for accomadation akan meningkat..sebb selalu yg mahal adalah accomodation hokeh,.benda lain leh adjust..

2. Transportation
Bagi mcm my family le..aku leh je naik subway or other public Transportation or walking ke..okey je..tp bila dah bawak org tua n Kids kena pk dieorg ...kan sakit kaki payah plak nak gerak..kalau nak naik taxi memanjang susah juga..so utk memudahkan cari tempat yg senang nak access Transport ni..At least kalau nak p mana2 leh La ubah2 angin..hari ni naik subway esok naik taxi lusa jalan kaki...dok gitu?hehe

2 perkara ni paling penting masa nak buat itinerary..back to travel thinggy tu ..masa dpt 2 location yg berbeza tu..mmg aku kejar yg 1st location yg nak p..ehem ehem..its Turkey.. Ya.. Turkey..bukan istanbul..kalau p by pakej mmg aku tgk ketat betul perjalanan dia..dlm 7 mlm gitu..bila buat itinerary sendiri Fuhhh..gigih La aku study semua tempat yg menarik kat Turki tu..mmg tempat2 dia jauh wehh..dari satu tempat ke tempat amek masa 7-8 hour hokeh by bus..siap ade night bus bagai..
Mmg best La ..sape minat sejarah bagus p Turki ..cuma dari segi coasting mmg tinggi La..nak2 bukan backpackers Style..and depa byk guna € dari lira..my big mistake dok kalut book hotel kat Turki sampai aku silap masuk tarikh n dpt email tolak my cc..waaaaa rasa nak carutan..tu La salah sendiri??merasa dia tolak €180.. Sape suruh gatal2 kan..

Tp sebb aku ckp coasting tinggi mmg aku buat dari Day 1 sampai Day 12.. 12 hari noks termasuk dgn hotel n airfare..mmg tinggi kos nye..around 50k utk 8 pax ni.. Plus minus La..tu bukan exactly amount..hokeh ..kan ckp tipu La mahal La..hahaha..estimate kos tu..hehe..so husband ckp kita concentrate kat our plan sebelum ni La..its Korea..ok

Why Korea not japan? Husband keje dgn japan company..why choosing Korea..instead of japan opkos ramai ex bos bos dia kat sana..entah aku pun tak tahu why husband pilih Korea..hahaha...aku pun pilih Korea sebab nak merasa winter ekceli..bila lagi nak rasa..nak ckp aku gila kpop ke running Man ke takdop La..aku tgk drama Korea on off on off je..kalau cite best layan..sampai leh buka drama crazy or drama go ..jenis tak sabor nak tau ending cite..Kalau retis kpop yg aku tau super junior dgn exxon tu pun sebb my student gila2 ..agak2 kalau jumpa pun kenal ke tak..sebab sama je aku tgk rupa dieorg..kikikikiki...tp kat tempat keje ade sorang akak ni ko sebut je cite apa dia mmg tahu..yg best part dia siap suggest tgk cite ni cite ni..waaaa..hebat tol..aku lee min ho pun tak kenal okeh..cuma aritu terbuka tv nampak dia tulis situ pelakon lee min ho..baru La aku tahu rupa lee min ho camne..hahaha..running man pun aku tak paham ekceli apa dia nak..tp aritu Tgk running man super hero baru la pahamm..Sedih kan..hahaha..sila la gelak..

Korea...the hardest part was an accommodation..sgt Susah nak cari serviced apartment yg ade 3 bedroom..Kalau ade pun location dia jauh Dari tempat menarik..melalui tips tips Dari kengkawan benang social n schoolmate..dierang suggest Dok kat area myeongdong or namdaemun or dongdaemun ..so Bermula la misi aku me cari apartment Kawasan Kawasan ni..mmg banyak 2 bilik la..so tak kan nak muatkan semua ..cranky kan..ade guesthouse pun Tgk layout dia mmg pack Gila..bila dah dah dpt location pulak jauh..waa tensi Mak..utk standby aku book semua yg leh muatkan kami semua..terpaksa pecah 3 ..aku bersandarkan booking.com je..agoda mmg la nampak price murah..TAPI tricky okey,,dia lom masuk tax..Kalau booking.com dah siap tax..tp sebenarnye banyak website yg boleh kita guna such as travelmob,wendu,airbnb..insyaallah semua ni ok..

Dalam pencarian tu at the same time aku survey jugak private transport n tourist guard..memula mcm nak amek ground je kat sana..amek tg Korean ..tp bila tolak tambah semua mahal woo..tak jadi le..Sebb dia guna currency usd per person..pitam ko nak x3 plus2.. So aku start la me cari our student kat sana based on benang social n bantuan be berapa org Dlm tu..but yg byk membantu adalah kimchi men Wahh tu Nama glimmer die..thanks Dik..hihi hi..atas bantuan dia aku dpt info nak cari tg..memula nak pakai private transport je..TAPI org tu dah abis keje kat sana n dah balik Malaysia for good..so lupa kan has rat tu..until jumpa tis student..kontek kontek..hubungi by whatssap..so deal..aku decide amek private transport n tg guard dgn dia..ok la price dia ok- ok..later after dah guna baru aku update org nye camne n service dia camne..skrg tak boleh nak komen..Sebb lom jumpa..

But berdasarkan review Dari blog Ramai ckp service dia ok..so trus aku grab la..settle dia..search lagi better accommodation ..lom settle lagi hokeh! Gile ko nak fly lagi 2 month lom decide betul2 nak stay mana..memula aku dh dpt service apartment 3 bilik..location dekat subway..dekat tempat makan..dekat shopping complex..tp masalah dia ..jauh Dari central..n tg aku pun ckp jauh..Nanti rugi masa..Dlm benang social pun ckp rugi masa perjalanan..hermmm..so terpaksa la aku amek cari myeongdong ..mmg aku ade reserved hotel dkt namdaemun..tp mmg mahal woo..Kalau leh kontra kat tempat lain dah ok..so kali ni aku guna airbnb service..

Alhamdulillah dpt apartment 3 bedroom dekat myeongdong..review ok..price ok..host ok..cuma lom tahu la keadaan sana camne ok tak..hopefully ok la..so settle tempat menginap ..tu pun settle last month okey.,so semua aku cancel booking..kan lupa satu mati la kena charge lagi..hahaha

Hey..panjang nye..okeyla Nanti aku Sambung lagi pre Korea holiday ape yg aku prepare apa yg tgh buat..nak p breakfast ni..taaaa

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...