Thursday, December 18, 2014

Journey to Korea part 2 ~~ namiseon island ..



15 December 2014
Wahh intro bukan main lagi ade weather forecast ..yes aku mmg check weather forecast for 2 weeks in seoul..tu dpt tahu snowing will be around Monday Tuesday n Saturday..alhamdulillah la dpt merasa camne snow tu..

So today decide nak p Nami island ..kata org tak p Korea tak p Nami island umpama elfira Loy Tanya keningnye kekdahnye laa..memula aku Dok pk mcm mana nak Bawak semua org naik public transport ke Nami island ni..jauh tu Dlm sejam 30 minit by train..kena transit bagai..tu aku beli je T money..tp semalam mr Kim dah offer nak Bawak weolls dgn rate 250k won 2 way including Bawak p itaewon ..memula cam rasa rugi TAPI takpelah pergi itaewon sekali..

Pagi tu first semua ready around 10 am..mr Kim dah tunggu..and luckily dah nampak snow kat tepi lift..Gila jakun..

First time Dlm Hidup dpt rasa snow jatuh kat muka..halus je snow tu..gile jakun..perjalanan Dari seoul ke ferry wharf Nami amek masa almost 2 hour jugak..Sebb Laluan kereta jauh sikit la compare by train..mr Kim offer breakfast kat kedai Depan Nami aku ckp takpe la kita Cuba Dlm Nami island je..Sebb Dlm tu aku teringst Akan nasi goncang yg femes..kami sampai ferry wharf around 12 jugak..mr Kim tolong beli kan ticket semua..cuaca mmg sejuk n windy..Sarah mmg Dok Dlm stroller tp mmg dia agak cranky kali ni..maybe nak suaikan diri..

Sampai Dlm Nami island nak excited pun tak boleh Sebb dgn org tua..n nak ke tempat makan pun jauh..so kiteorg decide naik dolo shuttle keliling pulau ..kos seorang aku dah lupa around 5k -7k mcm tu seorg..


Masa sampai lom snow sepenuhnya..ade bekas bekas salji..tp turun je Dari lepas keliling pulau..so menapak semua cari tempat makan..serious aku tak jumpa nasi goncang tu ..so kami end up makan kat restaurant nasi goreng..mmg halal..takde masalah..my mom pun dah bising penat letih..hehe Tula dugaan Bawak org tua n kids tak boleh selfish noks ..so gagahkan dieorg utk sampai Dari Depan ke tempat makan tu Dlm 10-15 walking ..semua dah lapar kot muka masing masing dah kecur sejuta..haha..kat restoran nasi goreng tu kami makan nasi goreng n ade yg makan udon ..aku makan bulgogi bimbibap..bila lagi kan tak kan gi Korea makan nasi goreng..hahaha..
The menu

Udon mee

Nasi goreng

My bulgogi bimbibap

Masa tengah makan tu ade gak senyum kat Malaysia belakang meja tp wat bodo..eh eh eh..lantak La..eksyen plak..huhuhu..masa tgh makan snow start turun..pastu dah abis makan sempat shot gambar snowing..alhamdulillah dapat rasa snow di bumi Korea..sekejap je Nami island dah diselaputi salji..oh kat sini byk shot pakai dslr..kat sini aku update pakai phone je..so limited pic..kat FB la Kalau nak Tgk gambo..






Sekejap je Putih dah Nami island masa sampai tu masih yellowish lagi..ni totally snow covered..kami balik Dlm kul 4 juga ..Dlm ferry sempat berbual dgn malaysian from raub..dia baru balik Dari jeju..hehe ok la Peramah..sampai je wharf station tu mr Kim dah tunggu..dia tak bagi kami naik ke parking lot dia turun..
Blakang tu jumbo taxi mr Kim..

Dalam kereta semuatertido penat..mr Kim nak Bawak dinner kat itaewon tp semua penat ..end up beli groceries n opkos susu Pisang uolls ...sampai Umah around 6 plus2 dah gelap..letih sungguh..
Susu Pisang

Mmg sedapp laa aku minum 2 botol..Hammekcko mmg lawass..huhuhu..so mlm tu tido sgt lena..Esok ke everland kita..memula konon nk p sendiri..mr Kim dah offer Kalau nak dia leh hanto..Tanya rate org lain mahal ..so dia yg murah so grab jela..so Esok pergi by jumbo taxi jugak tp mr Kim tak free..dia hantar kawan die..so Tamatla Kisah Nami island ..Esok everland...ngantuk la Esok Sambung..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...