Monday, December 8, 2014

Traveling is therapy ..

Salam Yuhuu..rajin lately nak blogging..pd Hal ade je keje itinerary lom settle..tp Sebb malas nak ngadap lagi dah dekat pun tak sampai seminggu ..fuihh..nervous pun ade..

So today santaisantai kita blog pasal traveling thingy..btw Kalau sebut traveling kita Akan dengar la be berapa statement di bawah...

" aku nak kumpul duit pergi umrah dulu ..membazir je pergi tempat tu"

Well well well..ni mmg statement yg slalu aku kena la Kalau bila aku ckp traveling tu best..tak payah nak p jauh jauh pun Ikutle di mana ade kemampuan di situ ade Jalan..tak Gitu..lagi satu statement yang slalu la org Dok sebut

" aku tak mampu la nak p nak membazir 1k-2k sayang nye duit"

Okeylah tak semua org beruntung nak pergi Jalan Jalan makan angin ni..nak nak yg dah bekeluarga..ya aku admit statement ni..anak anak yg semakin me besar mmg perlukan kewangan yang kukuh..nak nak yg baru Nak Hidup..nak travel kita tak nak pk hutang kita nak jadikan as a rewards lepas keje penat penat..nak spent masa bersama family..masa ni la boleh buat aktiviti sama sama ye takk...

TAPI ape yg aku nak cite kan sini..pasal traveling..once ko start travel..mmg ok nak je travel..buat itinerary sendiri..no package..rasa sgt puas mission accomplished Gitu kekdanye..cuma lil bit tired la Sebb byk kene study..kene Tanya org byk kali..Jgn segan la nak Bertanya..sambil sambil Tgk tempat org tu leh la cuci cuci Mata..aku travel takde pk nak so pink..eh eh..ade tp bukan la agenda utama..hahaha..

Cuma nowadays untuk la ladies ladies yg bujang2 ni leh traveling sesama kawan2 Sebb airfares skrg dah murah dah byk airlines boleh pilih Kalau zaman aku dulu nak gi oversea pk doblas kali noks ticket mahai...pastu takde plak geng travel..bila dah Kawin baru la niat nak backpackers ade..tp dah makmak org ni cam limited plak..hey TAPI USIA bukan penghalang hokeh.

So aku decide in future Kalau ade rezeki nak backpackers dgn Mak Mak Dlm 3-4 org pergi Jalan sama2 sambil Tgk tempat orang ...tak at ni kena sabor dulu ..maybe 3-4 tahun lagi kot..so location kena aim 
dulu mana best..hehe..ok taa Nanti kita Sambung blog a day before departure..huhuh

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...