Saturday, January 3, 2015

Journey to Korea part 3~~~Everland

Yuhuu.entry backdated but me still in seoul..ade masa kita update terus..today shopping day so takde la rushing sgt kan..Akan ke lotte world utk ke Hard Rock Cafe then ke namdaemun dongdaemun ..tu je..so let's begin backdated everland entry....

16 December 2014
Today we go to one of theme park di Korea ..It's everland ...transport kali ni juga amek dgn mr. Kim but yg Bawak kawan dia..kawan dia pendiam sikit maybe English dia tak berapa bagus..dia tak yes no basic basic..tp nampak baik..dah tua tp gambo kat taxi muda remaja..huhuhu..

Cuaca as usual sejuk juga..tis trip my mom tak pergi Sebb dia penat..so dia rest je kat apartment..Kawasan everland not bad jugak jauh ye..kami gerak Dari apartment pun kul 1115.. Kali ni and sampai Dlm kul 1230 camtu..

Tak Ramai orang pun Dlm everland..maybe cuaca sejuk sgt..semua dah merah merah hidung..fuhh..so kiteorg bergerak dgn laju ke restaurant America burger ..sana panas sikit n makan the famous burger shrimp burger sedap jugak la..panas kan Badan dalam tu..tak naik sgt ride Sebb Yaya tak tahan sejuk sampai menangis..nak buat camne..siap dia ckp takmo p Korea lagi..Sarah tido je lepas dah bagi nenen Dlm restaurant


Ingat nak p tempat Thomas TAPI tutup la plak..so end up naik kuda ni..sebelum tu aku beli churros yg org Dok cite sedap tu..
Cara buat churros

Nie rupa churros..

Beli la Dlm 5 batang..tp Semer tak makan ckp tak boleh masuk..aku amek yg ade inti milky tu..huhuhu..last aku yg bedal sorang 5 batang tu..elakkan pembaziran uolls..haha..masa ni Yaya dah nangis sejuk..jadi kiteorg cari baby room..Nasib baby room byk kat everland n sgt friendly user la siap ade nursing room..selesa sgt ..aku susukan sarah..then dia Sambung tido..agak2 Yaya dah warm sikit baru gi naik kuda tu..ok la kan ..





 

So settle benda Alah ni..kiteorg Jalan ke next tempat mcm ni jugak tp Dok Dlm keje sleight Gitu la..pusing2.. At least ade la kan benda naik even tak extrem..cuaca mmg sgt sejuk..tak menahan..Sarah ok dia byk hibernasi..huhuhu..masa ni sgt menyesal tak Bawak cover plastic stroller tu..so decide nak cari ptg tu jugak..




Kat Dlm ni terpaksa beli topi biri2 ni nak cover Sarah n Yaya..Tgk muka dieorg dah merah n hidung pun dah mcm badut..tahan la sikit kan ..Dari Bertambah worse..Dlm ni tak jumpa plak t shirt as kenangan..so kami beli la sikit keychain n fridge magnet utk kenangan serta few things la..toys utk kids..





As rewards for both of them ..so dpt la sorang satu..






Kiteorg abis Dlm kul 4 camtu..dah janji dgn driver Dlm 415 jugak sampai kat parking lot..driver dah tunggu..ok la dia pun senyum ..naik n semua tertido..sejuk..sampai myeongdong Dlm kul 5  jugak..rest semua..kali ni decide nak tukar Ksut yg di beli tak muat..n me cari cover plastic stroller Sarah..

Malam tu aku whatssap Jacob Tanya nak cari kat mana benda Alah tu ..dia suggest aku gi seanseage mall..my tg suruh gi lotte mart..oh ye aku ade hired tourist guard kat sini ..malaysian student..tp amek 3 hari je..mana leh gerak sendiri buat sendiri..so Sebb kat underground passage tu nampak seanseage tu dulu so gi situ ..btw mall kat Korea ni tutup kul 830 malam  okey...so mcm robot masing2.. Kluar Umah kul 730.. Rupanya seaseage ni tempat branded stuff ala2 garden mall..ko mampu cari cover stroller kat sini..pitamla..Nasib takde Jual..dan sangat menyedihkan..


Aku dah giveup so terus p myeongdong tukar Ksut yg Salah size..alhamdulillah boleh tukar..Tanya ajjusa tu nak p lotte mart camne..since 815 mcm robot gi sana TAPI hampeh la Salah masuk lotte..termasuk lotte young ..lotte mart tu sebelah dia plak..waa..so end up beli pasmina yg beso utk wrap Sarah..otw tu jumpa stroberi beli jugak..beli kebab jugak..






No worry kebab dia halal..ade logo lagi..so Gigih balik la..as usual tido pun dekat kul 12.. Semua lena..so okey Nanti malam aku Sambung citer ke gyeongdukbung palace..ehh betul ke spell dia...hahaha..okey taa...




No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...