Tuesday, March 17, 2015

Journey to korea part 4 vivaldi ski resort

yuhhu..fuhh lamenyer nak habiskan cite cite korea nie..bukan ape sangat bz buat paperwork itu ini..maklumla skrg dah single takde partner..ehh single kat workplace la..bukan single lain..no no no speku..ahakzz..okeh now me will update trip korea yg almost 3 month berlalu ni..backdated..ekceli bukan takmo update tapi tetiba gambo kat phone hilang rasa anak dara delete kot ni..so tunggu nak masukkan gambar dari dslr ke laptop mmg take time la tunggu free betul..so dah transfer gambar nak watermark..opps saje watermark..biar la tak pemes pun..hahaha..ok yukk lets continue our journey...

18 December 2014
Pagi ni kami decide timbang kati timbang kira nak p main ski..kunun la main sgt..perjalanan mengambil masa lebih kurang sejam lebih jugak..n asben asyik bebel je sepanjang perjalanan kerana driver shuttle ni bawak bas abis semua dia langgar lopak ke apa ke..sengsara uolls..mcm naik roller coaster..hahaha..










Disebabkan perjalanan agak panjang so budak2 semua amek kesempatan untuk tidola..sepanjang perjalanan mmg cantik scenery bukit bukau diselaputi salji..menurut tg kiteorg nak main ski or apa2 berkaitan dgn ski boleh rent sebelum sampai ke resort..price di resort agak mahal berbanding dengan kedai kedai yg tepi jalan tu..so dia bawa kami ke kedai utk pilih baju .. dan tempat tu berdekatan dengan kedai mee sup..hahaha..aku tak ingat ape nama mee tu..so cuci mata kat kedai pilih pilih baju..btw sebenarnya ade byk kesilapan yg kami buat masa pilih2 baju ni..nanti aku story pd penghujung cerita..hehe..





masa dok pilih pilih baju tu aki memang tak nak main ski..erkk ski la sangat kiteorg mmg tak main ski tp main sledge je..tu pun yg kids punye..so utk elakkan baju seluar basah gigih la kite sewa satu set sorang baju..kids siap dengan google sarung tangan beli yg waterproof..memula my father takmo join..aku hasut je bila lagi kann...my mom opkos i know already dia mana suka benda mcm ni so dia decide utk relax relax santai..dah lepas pilih pilih baju baru la kiteorg p sarapan cum lunch kot since dah kul 11 lebih..kedai mee tu sebelah je kedai ni..

 menanti hidangan terpaksa separated sebb takde baby chair


 sofyan with rented suit



 nilah mee sup nye sedap mcm megi sup telor tapi ade seaweed





memula ingat satu mangkuk tu share kami anak beranak sekali dua mangkuk..mmg kenyang sangat..rasa dia mcm megi mee sup telor..makan panas2..tapi as usual la kalau makan kat korea mmg air masak dia bagi..chill water gitu..no hal la mmg sedap noks..tp sayang portion yg besar satu mangkuk mee kami tak sentuh..sentuh gitu gitu je la..sebb kenyang sangat..so dah kenyang semua bergerak ke vivaldi ski park.

Sampai vivaldi ski park pun dah jam 1 lebih..so TG belikan tiket gondola siap2..n simpan semua brg kat tempat yg disediakan..so dpt la naik gondola dua gondola..dah naik gondola sampai kat atas ok la dpt tgk view dia takde la teruk sgt..tp takde nye nak buat butterfly haha..since sejuk ko..so cuci mata semasa di gondola ..vivaldi ski resort
























masa kat peak tu si yaya ade sikit meragam..sibuk nak main ski..nangis nangis..haha..smpai encik suami serahkan kat aku..kalau dah serahkan kat aku tu means dia dah tak tahan nak amukan puaka..so pujuk juga la slow slow..sampaila naik sledge..baru ok..so dah naik gondola time for us main sledge plak..








 masa main sledge tu kami tak amek gambar yela..mmg best la tapi part yg tak best kena panjat bukit tu..pastu sledge kat bawah..ulang dan ulang bab turun ok bab naik mmg la stamina kena kuat..aku naik 2kali jer..tp  dieorg mmg 3x termasuk ayah aku..k next entry will letak video masa sledge tu..mak aku tak join sebb penat sian plak kat die..kebetulan sarah pun tido..so mak n sarah dok dlm bangunan je..tak lama pun main dlm 30 minit..mmg sangat seronok sebb my ayah pun nampak excited dengan papan tu..hahaha..




 kiteorang bergerak balik dlm jam 5 lebih jugak..so malam ni tg bawak dinner asam pedas korea katenya..restaurant ni kat myeondong..nak guide uolls tak reti..restoran nye di celah celah bangunan so sempat la amek few pic depan kedai so uolls yg nak cari kedai ni boleh cari..malam tu kami makan asam pedas korea,







 dah settle makan tu kami menyusuri myeondong la jalan jalan sebb our apartment kat area tu jugak..jalan jalan..sampai rumah dlm jam 9 jugak..


ade juga menyinggah kat paris  banquett ya ampun roti dia sedap..yg nyata aku guna kad yg beli byk tu..bukan 7-11 je boleh guna kat bakery pun boleh..asal ringan molot tanya..

Tadi kat atas aku ade cite pasal baju baju yg rented tu..sebenarnya tak perlu rented baju..rented sluar je..sebb baju winter tu kan dah waterproof so dah membazir kat situ..tu je nak cite..hahahaha...ok nanti sambung citer sopink sopink plak..coz the next day kiteorg punye agenda adalah shopping sampai lebam.

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...