Sunday, April 26, 2015

Journey to korea part 5 -- shopping time

yuhuu lama kann nak tunggu sambungan kan..but before aku proceed ke shopping event ni aku tepet dulu la gambar main sledge amek dari phone plak..ecehh...layann












itu la rupanya sledge ye..mmg tu je la yang mampu naik untuk kids n orang tua..but serius mmg best..balik tu masing masing kepenatan so nasib la bawak ubat ubat untuk sakit sendi minyak angin..


 vitagen korea


19 December 2014
Pagi ni bangun semua dah santai santai dah lewat..kami decide gerak kul 11 pagi dari apartment since itinerary adalah shopping shopping..org yang paling seronok adalah opkos my mom la agenda ni dia tunggu tunggu sepanjang berada di korea..hahahaha..so nak cari kainkain dan sourvenier sahaja..







sampai sampai destinasi kami makan dulu..yella kan dah sopink sopink lupa nak makan..so menu kiteorg harini adalah ikan bakar yang disebut disebut ..maafla aku mmg tak ingat nama tempat tempat yang kiteorg pergi ni..erkkk...since tak take note ..tp mmg tempat ni femes utk org sopink kain  n sourvenier..










Disebabkan kami request nak try ikan bakar so TG kami bawak makan ikan bakar..okeyla ikan yang fresh memang sedap..kalau makan kat korea ni memang wajib ade kimchila..macam macam kimchi taugeh la..kimchi lobak putihla..kalau kat malaysia mmg jumpa satu jenis kimchi je..yg penting kimchi kimchi ni free..so nak tak nak makan je..


 adik tg yang hensem tukang order makanan utk kiteorg..



 kuih ni sedap makan panas panas madu n jagung wrap dgn tepung 


 kain pasang pilih pilih 



 nonna tuan kedai yang jual murah murah sourviner


Memang kami borong beli semua jenis sourvenier la sudu korea ketit kuku keychain pen..hahaha..Dah abis sopink tu plak mak aku nak beli toto korea..serius memula rasa mcm berat malas nak beli..tp pk pk akhirnya aku terjebak..mertua aku pun terjebak..hahaha..biasa la memula jual mahal..tp bila dioffer..serius toto dia sedap pakai aku wat alas tido..compare yg beli kat malaysia toto quilting dia ni mmg terbaik sejukkk..


pilih pilih quilting toto korea
kalau la aku larat pikul nak je aku bei yg ondola tu sedap tido ko..tak sakit badan okeh sepanjang aku di korea aku tido kat ondola dia la..sebab katil tak muat noks






hubby n tg kiteorang Azree



hanbok original sebb tak jumpa yg tiruan..takpela at least dpt rasa fabrik originally hanbok..price 70k won noks 


Malam tu since semua dah keletihan..aku n hubby amek keputusan nak jenjalan myeondong..so kami berdua singgah tempat yang azree bwak makan asam pedas korea tu..kali ni kami try soup octopus..first time aku tgk dia amek sotong kat akuarium tu pastu hidup hidup masuk dlm sup panas panas api menggelagak tu..terliuk lentuk sotong tu ..hahaha








korea penkek yang menjadi sebutan



ikan bakar wajib makan..kalau dah makan mmg tak tgk price la..makan jela..hehehe..tapi ranking price utk satu portion dlm 5000-8000 won..so tepuk perut tanya selera..hehe..so next kite sambung next entry...so untuk travel agent mmg amek 3 hari sahaja since the price boleh tahan..hehe..tp the best part ade private transport..dengan cuaca sejuk dengan orang tua n kids tak sanggup beb nak meredahh ..





No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...