Sunday, April 26, 2015

Journey to korea part 7 free and easy

21 December 2014
Fuhh ni marathon terus menerus abiskan entry korea..sebb lepas ni nak buat entry lain plak..hahaha..boleh gitu.. Disebabkan hari ni mmg kami dah free so masa ni la nak beli ape yang patut yang belum beli..so kali ni aku n hubby je yg ke insadong utk cari sourvenior semua...so lepas berbincang dengan mertua kami tinggalkan kids pd dieorg..so bermula la journey aku laki bini cari macam macam termasuk la ginseng korea..

 stokin ni satu 900 won..so belikan utk anak anak didik dpt la sorang satu..cantik cantik colour dia

 masker masker utk sourvenier kat kawan kawan..3 peket ade 10k won ade 20k won..

 Sebelum tu cuci mata gambar DMZ dulu sikit je..

























 hasil tangkapan masker siput yg glemer














 so sempat la aku belikan kalendar kalendar kpop retiss ngan gambar gambar utk anak murid yg perform my subject..haha..so suka depa dpt hadiah hadiah rare dari korea ni..

Malam tu lepas aku gugel teringin nak makan nasi goreng korea yg famous tu..dgn merujuk beberapa blog so mmg senang je jumpa kedai tu..so mmg takde tanda halal..jadi kena pilih seafood nasi goreng..so dua pan nasi goreng..digoreng depan kiteorg..tetiba aku kecur lak ingat nasi goreng tu..sedap..so tu last our dinner in korea..
























 ini lah rupa nasi goreng nyer..

Malam tu jugak semua beli la masker ke nak tambah..mak aku beli stroberi nak bawak balik..aku pun terjebak..tp sebb takut rosak stroberi tu aku bedal awal2 la..so bawak balik dlm 2 kotak..okeyla kan..stroberi besar dan manis

22 December 2014

Its our last day..mmg awal pagi siap siap nak ke airport boleh plak snowing all the way to airport..memang marathon la..T money aku tak berguna langsung so tukar balik kat airport semua refund..haishhh...tu la saper suruh beli banyak2 kot tau pakai private transport..hahaha..so moral of story tak payah beli banyak banyak aku bleh beli 20k X 8 T money..pitam kan..













Flight kiteorang delay almost 3 hour sebb heavy snow ko..sakit ati pun ade..sebb kami sampai klia2 ngam ngam je masa nak kejar next flight 920 kat klia plak tu..so aku rasa dah mcm explore race la sebb terkejar kejar..kami siap amek bagasi kul 830..pastu sampai klia 900 malam ..kalau tak ...

Tapi percutian korea ni byk mengajar aku pasal barang barang travelling ni..sebb ade tertinggal ade hilang sedih pun ade..tapi bukan rezeki kiteorg aku muhasabah diri mcm tu jela..ade hikmah dari semua peristiwa peristiwa.. yang aku belajar :

1. Biar semua barang dalam satu bagasi elakkan dari bawak hand luggage means bukan hand luggage la masukkan dalm beg paper bag ke sopink bag ke..bior brg tu dok dlm satu beg besar takpe..

2. kalau bawak ipad ke tab ke pastikan kita parents pegang sebelum landing siap siap dah simpan dalm beg huhuhu..kan dah tercicir..

3. Nak naik connecting flight make sure same terminal mcm kes aku klia2 lari ke klia..dah haru biru..kalau naik kat klia2 biar domestic pun kat situ..fuhhh...

4. Bercuti dengan mertua sekali besan besan agak mencabar so as anak kita kena bijak kontrol keadaan supaya both of them takde masam muka tak puas hati tentang apa yang dibeli atau sebaliknya..

SO dah berakhirla cuti cuti korea musim sejuk..insyaallah ade rezeki ke jeju plak kita..maybe musim luruh kot tak sejuk sgt..hehe..bila tanya yaya nak p korea..dia ckp tak nak..hahahaha..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...