Saturday, March 26, 2016

I love my daddy

wehhhu aku marathon trus pasal incident ayahku itu..So the next day 10 june tu as usual aku pergi kerja n asking mak kalau ayah tak ok kita bawak p kpj ..since ayah pun tak tahan..after school tu aku bawak ayah aku p spital dgn mak..kids asben jaga..semua asben serahkan kat aku dari whole process..dia uruskan kids..aku n mak aku bawak p spital dgn bag utk warded..settlekan urusan dia bayar deposit n tunggu sampai dia check in hari tu..mmg panjang masa tu..adik aku di jb pun uruskan sama,,,rasa dah warded ni baru kot mak inform ayah sakit kat other sibling di kl..since ayah dah kat sini aku tak expect apa apa bantuan takpe aku buat sebaik mungkin..tanggungjawab aku..again its about tanggungjawab as a daughter..







mak siapkan ayah before going to OT

Aku pun tak ingat la aku amek cuti ke tak..aku rasa aku amek crk satu hari kot..utk jaga ayah..tp yg aku ingat yg siapkan ayah mak..masa operation pun aku ngan mak tunggu sampai settle ..supposed ahad tu mak dah balik kuantan..nak prepare for ramadhan tgk rumah bagai..tp aku insist mak to stay another day tunggu sampai ayah abis operation..then my brother yg akan hantar mak balik by kete ayah..kereta tinggal sana..pastu adik balik naik bus..so next day lepas operation tu aku take over ayah..n sementara tunggu discharge tu aku siap tertido..dlm bilik..settlekan bil semua then amek ..

Tapi dlm masa tu ade ayah pedih ulu lepas a week operation tu..masa ni tak dpt detect sakit ape..ayoo..dugaan sungguh aku assumed mungkin salah makan tindakbalas operation tu..since doc tak check pun satu badan check sakit dia aje..

ayah stay ngan kami for 2 wks..second wks puasa kami hantar balik..first week before ramadhan my sister balik tgk mak kat kuantan..ayah nangis while kami hantar dia balik weekend tu..ayoo..sebak plak rasa..adoila..

Tapi lepas few month lepas raya tu baru dpt tahu ayah ade batu karang kat hempedu n need to operation..no wnder la dia pedih ulu hati..tp smua tu smooth..aku pun settlekan ayah masa discharged..kitoerg balik sekejap me n hubby tinggalkan 1 kereta kat kuantan..while aku balik naik flight dgn si kecil..my other adik settlekan urusan warded ayah..so my ayah dah sihat sampai skrg dah ke masjid..put on weight dah sikit compare masa sakit tu..alahai..alhamdulillah..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...