Monday, July 25, 2016

sudah tukar ka?

Afternoon..yuhuu..the brand new of url..why..saje suka suki..takpe my blog not too dificult to search..juz cari je trip to bla bla ..then u will find it..today juz goin to blog about me myself n people around us..

kata orang berbuat baik berpada pada buat jahat jangan sekali..yupp..true..but dlm zaman skrg ni susah nak jumpa orang baik..kalau kita terlalu baik pun kena..kalau jahat pun kena..so? mcm mana nak buat..dalam pengalaman aku hidup ni..bila aku try to move on dari apa apa situation..at the end aku mesti kena balik..kekadang aku bersangka baik dengan orang..orang tu jugak yang akan kenakan aku balik..fuhh..penat..

Hidup ni bagi aku jangan nak terlalu balas membalas..kalau dah fikir nak lupakan benda yang lepas..then lupakan....pastu jenis kaki ampu tak sedar diri..fuhh bila kita ikhlas kan sesuatu..tiber kita lak kena balik..mcm tiber rasa menyesal..jangan..takpe past is past..

Bila apa yang berlaku kita akan mula rasa serik nak buat baik dekat orang..mcm aku tak harap pun balasan..aku cuma harap ko berbuat baik la dengan aku..tak payah la nak cite cite ngumpat..kalau orang ngumpat ko dengar hadam kunyah telan..tak payah nak tambah cite..tak harap pun aku dilayan mcm puteri bagai..no need la to say like ' tuan puteri bla bla'

k..aku rasa orang mcm ni jenis tunggu masa je orang jatuh.Aku bersyukur aku bukan nobody..bukan juga somebody..kalau back to 10 yrs ago..mmg life upredictable..kena kecam tu biasa..belum lagi kena hina..bila susah mcm tu..if kita tak try to ubah kehidupan dok takuk lama aku rasa our life will be still the same la..siap under estimated kot..come on la..its called rezeki..kau bagus kau berjaya its ur life..no one will bother u..

For a time being..aku pun rasa mcm tak payah la nak baik sangat dengan orang..tak payah la nak bersangka baik sgt dengan orang ..kalau nak pun boleh tapi jangan sepenuhnya..sebab manusia ni mmg sikap dia bila berjaya akan lupa zaman kesusahan..tapi dia tak fikir allah tu maha adil..takkan dia uji umat dia tanpa sebab..

Alhamdulillah syukur..semoga aku akan sentiasa berada dalam landasan yang betul..fuh luahan rasa ni..n semoga dimurahkan rezeki sentiasa..so i dont care about other peeps dah..lantak ko lah..ada aku kisah???

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...