Tuesday, December 6, 2016

love yourself drip drip drip

holla..saje nak blog pasal self confident..tak ramai yang level self confident ni tinggi teramat..macam aku sometimes ade konpiden sometimes kelaut..hahaha..tapi dalam hidup kita ni mmg byk sangat kita nak betul tak? Kalau perempuan mesti nak sentiasa langsing n cantik putih gebus..cantik tu walaupun subjektif tapi tipula kalau semorang takmo cantik..

So dah bulan terakhir ni aku dah mula nak construct life yg lebih positif utk thn 2017..kalau 2016 byk sgt aura negatif..melayan orang busuk hati..melayan mcm mcm perangai manusia..but 2017 mmg nak move on..bukan 2017..menjelang awal muharram next week dah mula boleh move on..

Nk berubah cakap mmg senang..nak melaksanakan mmg payah..kena tahan la kena kecam bagai..org perlekehkan apa yang kita buat..tak semua orang paham apa yang kita nak..since tak bergaul bergosip bagai aku rasa mcm life more freedom..kaw buat apa kaw nak buat..tak payah nak tanya tak payah nak cerita..bila bercerita as usual la mcm mcm la org kecam..haishh..

So love yourself n be yourself..tu penting ...kaw kawan berjuta pun tapi kawan kaw dok tikam kaw pun tak sedar..so better ko concentrate apa yang ada..alhamdulillah banyak perkara yang aku nampak sedikit sebanyak..yapp aku suka testing org..tengok gelagat org bila sesuatu tu kena batang hidung mereka mcm mana respon mereka..chia chia chia...

Okey tis yr ade beberapa perkara yang aku beranikan diri buat je..tak payah tanya org..kalau kau yakin dengan sesuatu bleh buat research n buat..hari ni dah selesai 10 session aku..fuh lega nak menadah setiap minggu..yupp i'm using dripping method..setelah mendengar nasihat ahkak yang menjual product kecantikan n buat sedikit kajian..ya..the best result takdela cerah gebus putih berseri..yang penting kulit halus sikit dari biasa..cerah tu ade tapi ok sikit..haha..i m using cindella n snow white..both atas nasihat utk kesan lebih ok..

5 drip pertama mmg okey..masa tu guna cindella..nak buat mmg buat kat klinik medikhtiar tampoi jb..drip ke 6 guna snow white..pernah buat kat klinik area my house..n doctor tu cakap depends on genetic juga nak tgk keberkesanannya..ya..i'm  very slow progress..dan hari ni doctor tegur ade p outdoor ke..ya dia noticed juga muka gelap kes main panas kat legoland..ini kelakar..mmg aku pun noticed mcmade sunburn skit kulit..ayoohhh

So doctor suggest to using their clinical product..dia ckp only 5 drip dah nampak...woww...aku nak abiskan 10 drp ni hazabedah..tp why not..tunggu 2 wks lepas ni rest then i will start yg doktor punye drip program..kut serasi who know..

dah cantik mesti nak kurus...hati aku tak cukup kental nak tahan napsu makan ni..end up..berkira menghitung last last i sign up for 1 meal program ni..tahh..tak tahula siang no problem..petang ke malam ko lapar dia ya ampuunnnnn...tu snacking meal aku reserved kot malam lapar..ni baru day 2 diet program..berat turun? pagi ni bangun turun 400gm ..ok la kot..tgk pagi esok turun tak..kikiki..kalau turun,,,ya boleh repeat order..yapp nak kurus nak kurus..insyaallah..aminnnn

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...